שלב שני - שאלת החקר
תכנון החקר הכולל
שאלת המחקר: השפעת טמפרטורות שונות על פעילות פירוק מי חמצן המתבצעת על ידי אנזים קטלאז בגמבה.
שאלות משנה:
1. האם תשפיע צורת חיתוך הגמבה על תהליך הפירוק?
2. האם תשפיע גודל הגמבה על תהליך פירוק טיפות מי החמצן?
השערה: אנחנו משערות כי כאשר טמפרטורת הגמבה תהיה גבוהה האנזים לא יפעל עקב דנטורציה (הרס המבנה המרחבי).
השערות משנה: צורת החיתוך לא תשפיע, גודל הגמבה ישפיע על תהליך הפירוק, ככל שיש יותר כמות גדולה יותר של טיפות תהליך הפירוק יהיה איטי יותר.
תכנון הניסוי- אנחנו ניישם את החקר בכך שנשנה את תנאי הטמפרטורה של הגמבה.
כלים וחומרים: צלחות חד - פעמיות, פיפטה, גמבה, פומפייה, מחבת וכיריים, מי חמצן 3%, מיקרוגל, קרח, מים בטמפרטורת החדר ומים רתוחים.
מהלך הניסוי:
1. חיתוך הגמבה לפאות
2. גירוד כל פאותיה עזרת פומפייה - הפרדתה מהקליפה
3. מילוי קערה במים בטמפרטורת החדר והוספת קוביות קרח לתוכה
4. השרייה של הגמבה המגורדת בתוך המים.
5. שפיכת מי חמצן באמצעות פיפטה על פיאת הגמבה
6. מילוי קערה במים רותחים
7. השריית הגמבה בתוך הקערה למשך דקה וחצי.
8. שפיכת מי חמצן על הגמבה
9. חימום מחבת על הכיריים בעצמה 9
10. טיגון פיאת הגמבה
11. שפיכת מי חמצן על הגמבה
12. חימום פיאת גמבה במיקרוגל למשך דקה
13. שפיכת מי חמצן.
14. שפיכת מי חמצן על גמבה בטמפרטורת החדר.
נמדוד את התוצאות לפי בעבוע מי החמצן אשר שפכנו על פיאות הגמבה המגורדות בטמפרטורות השונות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה