שלב שלישי - רקע אנזים הקטלאז - גורם משפיע הניסוי שלנו עוסק באנזים קטלאז (בין היתר גמבה) אשר מצוי בבעלי חיים, בצמחים, בפטריות, ובמיקרואורגניזמים רבים. כמו כן, הקטלאז מצוי כמעט בכל תאי הגוף ואבריו של האדם אך כמותו הגדולה היא בכבד בכליות ובדם. ( ויקיפדיה ) תפקידו של האנזים למנוע הצטברות חומרים רעילים ומזיקים וזאת על ידי פירוקם . ( דעת ) אנזים הקטלאז מפרק מי חמצן (H2O2) אשר הם תרכובת המזיקה לאורגניזם, למים ולחמצן . ( ויקיפדיה ) תהליך ניטרול מי החמצן מתרחש בשני שלבים : בשלב הראשון מולקולת מי חמצן הופכת למים ואטום חמצן אחד נקשר לקטלאז. בשלב השני מולקולת מי חמצן נוספת הופכת למים ומולקולת החמצן השנייה מתחברת לראשונה ויוצרת מולקולת חמצן. ( מכון דודסון ) מי חמצן (H2O2) - גורם מושפע שמו הנוסף הוא מימן על חמצני. מולקולת מימן על חמצני מורכבת משני אטומי מימן ושני אטומי חמצן - נוסחתם הכימית H2O2. המולקולה היא אחת מהמחצנים החזקים ביותר. הוא חסר צבע כאשר נמצא בתמיסה. המימן העל חמצני הוא חומצה חלשה (מידת החמוציות שלו היא 11.65 PKa) ולכן בעל תכונות חמצון טו...
פוסטים פופולריים מהבלוג הזה
שלב חמישי - דו"ח ניסוי וביצועו שאלת חקר: השפעת טמפרטורות שונות על פעילות פירוק מי חמצן המתבצעת על ידי אנזים קטלאז בגמבה שאלות משנה: 1. האם תשפיע צורת חיתוך הגמבה על תהליך הפירוק? 2. האם תשפיע גודל הגמבה על תהליך פירוק טיפות מי החמצן? השערה: אנחנו משערות כי כאשר טמפרטורת הגמבה תהיה גבוהה האנזים לא יפעל עקב דנטורציה (הרס המבנה המרחבי). השערות משנה: צורת החיתוך לא תשפיע, גודל הגמבה ישפיע על תהליך הפירוק, ככל שיש יותר כמות גדולה יותר של טיפות תהליך הפירוק יהיה איטי יותר. כלים וחומרים: צלחות חד - פעמיות, פיפטה, גמבה, פומפייה, מחבת וכיריים, מי חמצן 3%, מיקרוגל, קרח, מים בטמפרטורת החדר ומים רתוחים. מהלך הניסוי: 1. חיתוך הגמבה לפאות 2. גירוד כל פאותיה עזרת פומפייה - הפרדתה מהקליפה 3. מילוי קערה במים בטמפרטורת החדר והוספת קוביות קרח לתוכה 4. השרייה של הגמבה המגורדת בתוך המים. 5. שפיכת מי חמצן באמצעות פיפטה על פיאת הגמבה 6. מילוי קערה במים רותחים 7. השריית הגמבה בתוך הקערה למשך דקה וחצי. 8. שפיכת מי חמצן על הגמבה 9. חימום מחבת על הכיריים בעצמה 9 ...
תגובות
הוסף רשומת תגובה