שלב חמישי - דו"ח ניסוי וביצועו
שאלת חקר: השפעת טמפרטורות שונות על פעילות פירוק מי חמצן המתבצעת על ידי אנזים קטלאז בגמבה
שאלות משנה:
1. האם תשפיע צורת חיתוך הגמבה על תהליך הפירוק?
2. האם תשפיע גודל הגמבה על תהליך פירוק טיפות מי החמצן?
השערה: אנחנו משערות כי כאשר טמפרטורת הגמבה תהיה גבוהה האנזים לא יפעל עקב דנטורציה (הרס המבנה המרחבי).
השערות משנה: צורת החיתוך לא תשפיע, גודל הגמבה ישפיע על תהליך הפירוק, ככל שיש יותר כמות גדולה יותר של טיפות תהליך הפירוק יהיה איטי יותר.
כלים וחומרים: צלחות חד - פעמיות, פיפטה, גמבה, פומפייה, מחבת וכיריים, מי חמצן 3%, מיקרוגל, קרח, מים בטמפרטורת החדר ומים רתוחים.
מהלך הניסוי:
1. חיתוך הגמבה לפאות
2. גירוד כל פאותיה עזרת פומפייה - הפרדתה מהקליפה
3. מילוי קערה במים בטמפרטורת החדר והוספת קוביות קרח לתוכה
4. השרייה של הגמבה המגורדת בתוך המים.
5. שפיכת מי חמצן באמצעות פיפטה על פיאת הגמבה
6. מילוי קערה במים רותחים
8. שפיכת מי חמצן על הגמבה
9. חימום מחבת על הכיריים בעצמה 9
10. טיגון פיאת הגמבה
11. שפיכת מי חמצן על הגמבה
12. חימום פיאת גמבה במיקרוגל למשך דקה
13. שפיכת מי חמצן
14. שפיכת מי חמצן על גמבה בטמפרטורת החדר
תוצאות הניסוי:
התהליך שבוצע על הגמבה
|
האם התרחשה היווצרות בועות/ קצף של חמצן - האם התרחש פירוק
|
השרייה במי קרח
|
כמות קצף מועטה עד כמעט ולא
|
השרייה במים רותחים
|
לא
|
טיגון
|
לא
|
חימום במיקרוגל
|
לא
|
טמפרטורת החדר
|
כמות קצף מרובה
|
מסקנות:
כאשר בוצעו על אנזים פעולות חימום או קירור על ידי שינוי קיצוני בטמפרטורות לא התרחש פירוק של מי החמצן . כמו כן, לאחר ביצוע
בקרות וחזרות של הניסוי ניתן להסיק כי: ( תשובות לשאלות משנה )
1. צורת החיתוך של הגמבה השפיעה - כאשר לא גירדנו והפרדנו את הקליפה לא התרחש פירוק של מי החמצן (מפה נובע שהאנזים מצוי בקליפת המיקרואורגניזם).
2. גודל פיאות הגמבה השפיע על תהליך הפירוק - כאשר פיאות הגמבה היו גדולות קצב הפירוק של מי החמצן היה איטי יותר.
בנוסף, כאשר לא נוצר קצף, כלומר, כאשר לא התרחש פירוק הקטלאז הוא קטלאז שלילי.
תגובות
הוסף רשומת תגובה